Bu Konu Seni Çok İlgilendiriyor [GAT]

Merhaba

Yaz, sıcak… Bu dönem, Kuzey Kutbu için de oldukça kritik. Buzlar hızla erirken kutup ayıları ve yavruları hayatta kalmaya çalışıyor, uzun mesafeler boyunca yüzmelerine rağmen yiyecek bulmakta zorlanıyor. Yetmezmiş gibi petrol şirketleri de sondaj için kuzeye doğru harekete geçiyor. Ölümcül sonuçlara yol açabilecek bir petrol sızıntısı ihtimali çok yüksek.

Petrol şirketlerini bu yaz da Kuzey Kutbu'ndan uzak tutabilmemiz için bülten aboneliğiyle maddi destek verir misin?

Sen zaten Kuzey Kutbu hareketinin parçasısın Günay. Önümüzdeki haftalarda şimdiye kadar olduğundan çok daha büyük adımlar atmayı planlıyoruz. Kuzey Kutbu'nun berrak sularında korkunç bir petrol sızıntısı yaşanmaması için birlikte elimizden geleni yapacağız.

Bildiğin gibi, Kuzey Kutbu'nu korumak için milyonlarca kişinin desteklediği kampanyamızda özellikle son haftalar çok hareketli geçti. Shell'in Kuzey Kutbu'ndaki petrol aramalarını protesto etmek isteyen 6 cesur kadın, Batı Avrupa'nın en yüksek gökdelenine tırmandı. Bu eylem tüm Dünya'da büyük yankı uyandırdı. Shell'in bu narin coğrafyada umarsızca sondaj yapma planları da bir kez daha açığa çıktı.

Ayrıca, Sibirya'daki petrol sızıntılarının trajik etkilerini belgelemek için Rusya'ya gittik. Grönland'ın buzullarla kaplı kutup bölgesinde iklim değişikliğinin yol açtığı aşırı erimeye tanıklık etmek için kaşiflerimiz yola çıktı.

Greenpeace hiçbir devlet veya şirketten bağış kabul etmiyor. Tamamen senin gibi çevreye duyarlı insanların bireysel desteğiyle ayakta duruyor. Petrol şirketlerini bu yaz da Kuzey Kutbu'ndan uzak tutabilmemiz için bülten aboneliğiyle maddi destek verir misin?

Ancak senin desteğinle başarılı olabiliriz. Yaz dönemi sondajlarını durdurmak için 2 ay zamanımız var. Lütfen sen de Greenpeace destekçisi olarak Dünya'nın en güçlü hükümet ve şirketlerine karşı verdiğimiz mücadelede yanımızda ol.

Desteğin için şimdiden çok teşekkürler.


Yiğit Erçevik
Online Kampanyalar Sorumlusu


Başka neler yapabilirsin?
Facebook'ta bizimle arkadaş ol
Twitterda bizi takip et



Greenpeace Akdeniz
bilgi.tr@greenpeace.org Tel: (212) 292 76 19 Faks: (212) 292 76 22
Asmalı Mescit Mah. İstiklal Cad. Kallavi Sok. No: 1 Kat: 5 Beyoğlu İstanbul